Понеділок, 06.05.2024, 20:44

Березанська селищна рада

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Рішення сесії » 2017

Додаток до рішення чергової ХVІІ сесії 7 скликання від 24.01.2017 р. № 4
31.01.2017, 10:11

12. Заборона дій суб’єктів господарювання та громадян, встановлених Правилами благоустрою території Березанської селищної ради.

  Підприємствам, організаціям, закладам, установам, незалежно від форм власності, громадянам забороняється:
12.1. Складувати на вулицях будівельні та інші матеріали, розкопувати вулиці, копати ями для гасіння вапна, спалювати відходи та сміття.
12.2. Здійснювати паркування автотранспорту на тротуарах, бордюрах, газонах та інших невстановлених для цього місцях.
12.3. Забруднювати проїжджу частину вулиць при перевезенні вантажів, виїзді автотранспорту з будівельних майданчиків, мити балкони зливанням води.
12.4. Без відповідної кошторисної документації проводити на вулицях, площах, подвір’ях роботи з прокладання водопровідних, каналізаційних та інших мереж.
12.5. Витрушувати одяг, килими, інші речі у під’їздах, парадних входах до будинків, кидати з балконів і вікон різні предмети, сміття.
12.6. Розклеювати оголошення, афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.
12.7. Виливати рідкі відходи на місцеві території та у водойми.
12.8. Розташовувати реклами безпосередньо на кладовищах міста та на прилеглих до них територіях, а також вулицями, тротуарами, на будівлях і інших об’єктах благоустрою без відповідного погодження.
12.9. Спалювати сміття, опале листя, побутові, промислові та інші відходи на території підприємств, домоволодінь, парків, скверів, забруднювати їх хімічними та іншими розчинами.
12.10. Ходити газонами, зривати квіти, гілки дерев та кущів на вулицях, в парках, скверах та інших місцях загального користування.
12.11. В’їзд автотранспорту, крім транспорту спеціального призначення, до місць масового відпочинку, парків, скверів. Зони для стоянки автотранспорту, біля місць масового відпочинку людей, визначаються виконавчим комітетом селищної ради.
12.12. Складувати сміття, відходи на території Березанської селищної ради, на схилах річок та інших водойм, а також в місцях масового відпочинку, лісосмугах, зелених насадженнях.
12.13. Скидати в зливову каналізацію виробничі та побутові стоки, нафтопродукти, кидати сміття, пісок та інше.
12.14. Пересування вулицями сіл та селища (з твердим покриттям) механізмів на гусеничному ходу, крім зимового періоду, під час снігових заметів.
12.15. Заправляти, мити, ремонтувати автомобілі та інші транспортні засоби на прибудинкових територіях, річок, ставків та штучних водоймищ, вулицях, тротуарах, у парках і скверах, біля криниць та водорозбірних колонок.
12.16. Перекривати вулиці, шляхи до будівель, житлових будинків та споруд без погодження з органами національної поліції, виконкому селищної ради.
12.17. Складування на вулицях і газонах міста будівельних матеріалів, цегли, труб, піску, ґрунту, щебеню, будівельного сміття, палива та інших будівельних і побутових відходів.
12.18. Вирубувати та пошкоджувати дерева й кущі на прибудинкових територіях, парках,

Продовження додатка

скверах, місцях відпочинку, в лісопарковій зоні.
12.19. Зносити аварійні та сухостійні насадження без дозволу виконкому селищної ради.
12.20. Забороняється здійснювати комерційну діяльність, встановлювати без відповідного дозволу палатки торгового та іншого призначення, інші малі архітектурні форми, інформаційні стенди на газонах, в парках, скверах, тротуарах, площах, в місцях масового відпочинку громадян, біля пам’яток історії.
12.21. Вигулювати собак без намордника, повідка, що необхідні для здійснення вигулу домашньої тварини поза місцем її постійного утримання.

13. Повноваження органів місцевого самоврядування та державних органів контролю щодо виконання Правил благоустрою

13.1. Виконавчим комітетом селищної ради затверджуються норми накопичення твердих побутових відходів для житлових будинків, установ, закладів та підприємств громадського призначення.
13.2. Покласти на виконавчий комітет селищної ради такі повноваження:
— затвердження переліку вулиць, площ і провулків, які підлягають механізованому прибиранню, а також черговість їх прибирання в літній та зимовий період року;
— внесення змін до переліку місцевих територій, які підлягають прибиранню силами суб’єктів господарювання;
— контроль за станом експлуатації та утримання зелених насаджень незалежно від форм власності;
— розробка перспективних напрямів у розвитку зеленого господарства.
   Виконком селищної ради має право встановлювати їх власникам зони прибирання прилеглої озелененої території в розмірах, що перевищують встановлені цими Правилами.
13.3. Згідно з чинним законодавством України, нагляд за дотриманням санітарних правил утримання вулиць, дворів та інших територій, а також місць громадського користування  здійснюється органами поліції, санепідемстанцією, державним управлінням екології та органами місцевого самоврядування.
13.4. Дільничні інспектори відділу поліції зобов’язані:
— здійснювати постійний контроль за санітарним станом території закріпленої дільниці;
— виявляти осіб, які порушують санітарний стан і правила благоустрою території, та в установленому порядку оформляти на них матеріали і направляти їх для розгляду у адміністративну комісію виконавчого комітету Березанської селищної ради чи до суду.

14. Додержання тиші в громадських місцях

  Органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення та зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму, іонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів зобов’язані:

14.1. Не допускати перевищення рівнів шуму, встановлених санітарними нормами в таких приміщеннях і на таких територіях Березанської селищної  ради (захищені об’єкти) впродовж доби:
-  житлових будинках та прибудинкових територіях;
-  лікувальних, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури;
-  готелях і гуртожитках;
-  закладах ресторанного господарства , торгівлі, побутового обслуговування, розважального

Продовження додатка

та грального бізнесу;
-  інших будівлях і спорудах, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
— парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території
мікрорайонів і груп житлових будинків;
— отримувати дозвіл на використання звуковідтворювальної апаратури згідно Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
14.2. Шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби. Заборонено використовувати звуковідтворювальну апаратуру на відкритих площадках поблизу лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального захисту та житлових будинків.
14.3. У нічний час із 23 до 8 години на цих об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 20 до 8 години, а у святкові та неробочі дні — цілодобово.
14.4. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.
14.5. Передбачені підпунктами другим, третім, четвертим цього пункту вимоги щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:
-  здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
-  попередження або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;
-  надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;
-  попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;
- проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи місцевого самоврядування;
- роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність житлових і громадських будівель, за умов вжиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
-  відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, Дня міста та інших свят відповідно до рішень селищної ради, проведення спортивних змагань;
- проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням із уповноваженим органом селищної ради.
14.6. Громадянам, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності забороняється проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у межах території Березанської селищної ради без погодження виконкому селищної ради.
14.7. Забороняється застосування побутових піротехнічних виробів у нічний час, за винятком святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.
14.8. Забороняється використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті, або шумові ефекти, на відстані ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих

Продовження додатка

установ, шкіл, будинків пристарілих, інших громадських споруд та житлових будинків.
 

14.9. При проведенні масових заходів забороняється кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та вчиняти інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно.
14.10. Використання піротехнічних виробів для демонстрацій феєрверків професійними піротехніками повинно проводитись відповідно до вимог актів України, які регулюють професійне використання піротехнічних виробів в Україні.

15. Відповідальність за порушення Правил благоустрою

15.1. Порушення Правил благоустрою території Березанської селищної ради, а також недотримання цих Правил щодо забезпечення чистоти та громадського порядку тягне за собою адміністративну відповідальність згідно з чинним законодавством.
15.2. Кошти, які стягуються з порушників цих Правил, зараховуються до місцевого бюджету.
15.3. Керівникам підприємств, організацій, установ, учбових закладів та громадських організацій необхідно систематично проводити роз’яснювальну роботу в своїх колективах з питань дотримання Правил утримання території.
  В місцевих ЗМІ, рекламоносіях, на станціях автобусного сполучення, в магазинах, парках та інших місцях скупчення людей періодично повідомляти вимоги Правил та необхідність їх дотримання.
15.4. Кодексом України про адміністративні правопорушення встановлена така відповідальність за порушення Правил благоустрою.
Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.
  Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 — 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян -суб’єктів підприємницької діяльності — від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 — 1700 грн.).

ПЕРЕЛІК
порушень, за які настає відповідальність згідно зі статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1.    Самовільне виконання земляних робіт або підготовчих робіт:
   - при будівництві нових об’єктів;
   - при розширенні діючих підприємств;
   - при реконструкції об’єктів;
   - при реставрації об’єктів;
   - при капітальному ремонті об’єктів;
   - при переобладнанні об’єктів;
   - при поточному ремонті об’єктів;
   - при ремонті аварійних елементів будинків;
   - при знесенні будівель або споруд;
   - при ліквідації аварій на інженерних мережах.
2.    Несвоєчасне закриття або продовження погоджень на проведення робіт.
3.    Самовільне розміщення або розміщення в невідведених для цього місцях побутових вагончиків, контейнерів, ємкостей, інвентарю, пристроїв, механізмів, транспортних

 

Продовження додатка

засобів та їх елементів, будівельних матеріалів і конструкцій
4.    Пошкодження технічного стану інженерно-технічних комунікацій.
5.    Несвоєчасне вивезення матеріалів, будівельних відходів та сміття від розбирання будівель та споруд.
6.    Залишення без догляду об’єктів незавершеного будівництва, реконструкції, ремонту
.
7.
   Несвоєчасне виконання робіт з відновлення благоустрою після земляних робіт.
8.    Проведення ремонтних робіт на фасадах будинків без застосування захисної сітки.
10.       Порушення утримання об’єктів  інфраструктури:
   
- будівель, внаслідок фізичних факторів впливу на їх конструкції;
    - несучих конструкцій будівель та споруд
    - окремих конструктивних елементів будинків, споруд та інженерних мереж (даху, водостічних труб, парапетів, дверей, вікон, вітрин, цоколів, східців, поручнів, балконів, лоджій, водоприймальних пристроїв, лотків, колодязів).
11.      Залишення без нагляду будівель і споруд, які не експлуатуються:
    - мостів, шляхопроводів, транспортних розв’язок, залізничних переїздів, підпірних стін, сходів та інших інженерних споруд;
    - рекламоносіїв, засобів інформації і художньо-декоративного оформлення. Елементів зовнішнього і габаритного освітлення, електроопор, таксофонів, майданчиків відпочинку та їх обладнання, контейнерів, урн, написів про належність об’єктів, вивісок, будинкових та шляхових знаків, паспортів на об’єкти будівництва та ремонту;
    - огорож (або відсутність їх на будівельних об’єктах), парканів, галерей, перил;
    - покриття тротуарів, доріг, площ та їх конструктивних елементів, прибудинкових територій;
   - пам’ятників, скульптур, бюстів, меморіальних дошок, пам’ятних знаків, місць масових поховань, братських могил;
    - прибудинкових зелених зон, газонів, клумб, квітників, скверів, зелених розподілювачів, паркових меблів, стоянки машин на газонах.
12.      Утримання територій вважати за порушення правил благоустрою:
    - захаращення та несвоєчасне прибирання території від побутового, будівельного сміття, піску, деревини, опалого листя, гілля, нанесення транспортними засобами на дорогу ґрунту, піску чи інших залишків будматеріалів, мийки автотранспорту у не відведених місцях;
    - відсутність, несвоєчасне очищення або вивезення вмісту урн, контейнерів (або їх відсутність), сміттєзбірників, використаних матеріалів, конструкцій та залишеного ґрунту, піску, розчину бетону, сумішей;
    - організація звалищ побутових, будівельних матеріалів і конструкцій, снігу, піску, розчинів, землі тощо у не відведених для цього місцях;
    - несвоєчасна ліквідація несанкціонованих звалищ;
    - захоронення в землю або виливання на землю використаних матеріалів, відходів виробництва, побутового і будівельного сміття, розчинів, сумішей, бетону та різних екологічно-отруйних речовин, сполук;
    - накопичення на дорозі розчинів, сумішей, ґрунту, різних матеріалів, побутового сміття та різних відходів виробництва;
    - спалювання листя, трави, бур’яну, гілля, деревини, відходів виробництва, побутового сміття;
    - несвоєчасне усунення порослі з будівель, споруд, конструкцій, лунок, дерев;
    - несвоєчасне знищення бур’янів та об’єктів рослинного карантину, косіння газонів на прилеглих та закріплених територіях;
    - несвоєчасне зрізання та вивезення сухих гілок, дерев, викорчовування пнів та їх вивезення;
  

 Продовження додатка

    - несвоєчасне усунення розриттів;
    - відсутність договору на вивіз сміття;
    - відсутність сплати на вивіз сміття.
13.  Порушення у розміщенні малих архітектурних форм, рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою:
    - самовільне виконання земляних робіт;
    - розриття при встановленні павільйонів, кіосків, лотків, гаражів, торговельних майданчиків, рекламоносіїв (конструктивних елементів), навісів тощо;
    - встановлення павільйонів, кіосків, лотків, гаражів, торговельних майданчиків, рекламоносіїв (конструктивних елементів), навісів тощо;
    - самовільне розміщення торговельних лотків, столиків, мольбертів, візків, автомобілів, огорож, лав, ваз, тощо.
14.      Порушення у розміщенні об’єктів зовнішньої реклами:
    - самовільне встановлення будь-яких стендів, плакатів, панно, екранів, тумб, вивісок, покажчиків, транспорантів, тролів, зонтів, повітряних куль, тощо;
    - розклеювання оголошень у не відведених для цього місцях;
    - самовільне встановлення (монтаж) рекламоносіїв (конструктивів).
15.      Порушення правил утримання тварин:

      - вигул собак без повідку та  наморднику, крім декоративних порід;
      - забруднення тваринами тротуарів, газонів, алей, парків, скверів, дитячих майданчиків. У разі забруднення — прибирати за своєю твариною;
      - вигул собак в місцях масового відпочинку людей, на подвір’ях дошкільних та загальноосвітніх закладах, дитячих майданчиках та інших місцях загального користування, а також випасання худоби у не відведених для цього місцях.

16. Контроль за виконанням Правил благоустрою


16.1. Контроль у сфері благоустрою спрямований на забезпечення дотримання органами місцевого самоврядування, всіма підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, приватними підприємцями, громадянами, у тому числі іноземцями та особами без громадянства, вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», цих Правил та інших нормативно-правових актів.
    Контроль за станом благоустрою території Березанської селищної ради, дотриманням та здійсненням заходів, спрямованих на виконання вимог цих Правил, здійснюється уповноваженими посадовими особами відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради, іншими підприємствами, установами та організаціями які несуть відповідальність за належне утримання об’єктів благоустрою.
16.2. У відповідності до вимог статті 23 Закону України «Про Національну поліцію» поліція, відповідно до своїх завдань:

- вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку на вулицях, площах, у парках, скверах, на стадіонах, вокзалах, в аеропортах, морських та річкових портах, інших публічних місцях;

- регулює дорожній рух та здійснює контроль за дотриманням Правил  дорожнього руху його учасниками та за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі;

- у випадках, визначених законом, здійснює провадження у справах про адміністративні правопорушення, приймає рішення про застосування адміністративних стягнень та забезпечує їх виконання.

 

 

Продовження додатка

 

 За виявлені порушення благоустрою  працівники поліції оформляють приписи та складають протоколи про адміністративні правопорушення.
16.3. Самоврядний контроль за станом благоустрою населених пунктів селищної ради здійснюється шляхом:
1) проведення перевірок території;
2) розгляду звернень підприємств, установ, організацій та громадян;
3) участі в обговоренні проектів благоустрою територій населених пунктів, іншої технічної документації з питань благоустрою і внесення відповідних пропозицій на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.
16.4. Громадський контроль у сфері благоустрою здійснюється громадськими інспекторами благоустрою згідно з положенням. Громадські інспектори благоустрою:
1) беруть участь у проведенні спільно з працівниками органів державного контролю рейдів та перевірок додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства у сфері благоустрою;
2) проводять перевірки і складають протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів і подають їх органам державного контролю у цій сфері та правоохоронним органам для притягнення винних до відповідальності;
3) надають допомогу органам державного контролю у сфері благоустрою у діяльності щодо запобігання порушенням законодавства про благоустрій населених пунктів;
4) здійснюють інші повноваження відповідно до закону.
16.5. Результати громадського контролю за станом благоустрою територій підлягають оприлюдненню на зборах мешканців відповідної території та розгляду органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному законодавством.

17. Порядок громадського обговорення

17.1. Проект рішення Березанської селищної ради «Про затвердження Правил благоустрою території Березанської селищної  ради » підлягає громадському обговоренню. З цією метою проект рішення підлягає розміщенню на офіційному веб-сайті Березанської селищної ради у мережі Інтернет та повідомлення в районній газеті «Березань».
17.2. Суб’єкти у сфері благоустрою мають подавати власні зауваження та пропозиції протягом місяця з дати публікації та розміщення у мережі Інтернет до Березанської селищної ради за адресою: вул. Центральна 86, тел. 2-13-43.

18. Прикінцеві положення
 

18.1. Надання в оренду територій, будівель і приміщень не знімає відповідальності з власника (балансоутримувача) за їх технічний та санітарний стан.
18.2. Перелік посадових осіб, уповноважених здійснювати контроль за станом благоустрою на території Березанської селищної ради, передбачений цими Правилами, визначається виконавчим комітетом селищної ради.
18.3. Внесення змін до цих Правил здійснюється згідно з рішеннями Березанської селищної ради на підставі відповідних змін у законодавстві України та нормативних документах стосовно благоустрою, з урахуванням пропозицій мешканців селища та сіл, органів самоорганізації населення, підприємств, установ, організацій, державних служб та відповідних відділів Березанської селищної ради.

 

          Селищний голова                         В.А. Хоміцький                                                   

Категорія: 2017 | Додав: berezanselrada
Переглядів: 252 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
ПОГОДА
Block title
Block content