Четвер, 19.09.2024, 03:00

Березанська селищна рада

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Рішення сесії » 2018

Додаток до проекту рішення чергової V сесії 7 скликання...
19.04.2018, 14:48

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Березанскої селищної ради

№ ___ від ______________ 2018 року

Селищний голова ________В.А.Хоміцькій

 

План соціально-економічного розвитку Березанської
об’єднаної територіальної громади

на 2018-2019 роки

  1. ВСТУП

План соціально-економічного розвитку Березанської об’єднаної територіальної громади на 2018-2019 роки (надалі План) розроблений виконавчим комітетом на основі аналізу поточної ситуації в господарському комплексі об’єднаної громади виходячи із загальної соціально-економічної ситуації, що склалася на відповідній території, з урахуванням можливостей та місцевих ресурсів, відповідно до пріоритетних напрямків розвитку населених пунктів об’єднаної територіальної громади.

План розроблено на підставі Законів України від 21 травня 1997р. №280/97ВР«Про місцеве самоврядування в Україні»; від 05 лютого 2015р. №157-VIII «Про добровільне об’єднання територіальних громад»; від 23 березня 2000р. № 1602- ІІІ «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України»; постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2003р. № 621 «Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проекту державного бюджету»; від 31 травня 2017р. № 411 “Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2018 - 2020 роки”; Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 березня 2016р. № 75 “Про затвердження методичних рекомендацій щодо формування і реалізації прогнозних та програмних документів соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади”.

В основі проекту Плану враховані ключові положення, визначені Стратегією розвитку Миколаївської області на період до 2020 року (затверджена рішенням Миколаївської обласної ради від 16 квітня 2015 №9 ).

Мета Плану - вироблення та втілення єдиної політики розвитку Березанської об’єднаної територіальної громади у 2018 році в контексті єдиної політики розвитку Березанського району та Миколаївської області, що вимагатиме реалізації пріоритетів у соціальній та економічних сферах із запровадженням чіткої взаємодії з усіма гілками влади.

Основною метою Плану є створення умов для повноцінного функціонування об’єднаної громади.

  1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА

Березанська об’єднана територіальна громада утворена 08.08.2017 року в рамках адміністративно-територіальної реформи. До складу громади увійшли населені пункти: селище міського типу Березанка, село Андріївка, село Малахове, село Марківка, село Попільне, село Василівка, село Михайлівка, село Новоселівка, селище Елеваторне, село Калинівка, село Калабатине, село Суходіл, село Яблуня, село Лимани, село Вікторівка, село Матіясове, село Андрієво-Зорине, село Лиманське, село Шмідтівка, селище Елеваторне.

Березанська об’єднана територіальна громада згідно з адміністративно-територіальним устроєм України входить до складу Березанського району Миколаївської області.

Громада розташована у південно-західній частині Миколаївської області. Частина території громади омивається водами Березанського лиману. У лиман по території Березанської громади впадає річка Сасик. Адміністративний центр громади та районний центр розташовані у селищі міського типу Березанка. Відстань від адміністративного центру громади до обласного центру — 55 км. Мінімальна відстань населених пунктів до адміністративного центру складає 6 км, максимальна 39 км.

Площа громади складає 443,769 км. кв..

Громада розташована у дуже теплому, посушливому кліматі. Середньорічна температура повітря становить +9,2 С°. Тривалість безморозного періоду — 160—205 днів, вегетаційного — 215—225 днів.

Переважаючими вітрами в холодний період є північно-східні, в теплий — північно-західні, з середньорічною швидкістю 4,2-4,3 м/сек. В окремі роки, особливо ранньою весною, швидкість вітру набуває значної сили (понад 15 м/сек і більше). Інколи вітри переходять у пилові бурі, видуваючи ґрунт та пошкоджуючи сільськогосподарські культури. Число днів з сильним вітром 10-20 днів, а з пиловими бурями — 2 дні на рік.

Середня сума опадів за рік — 340 мм. Найбільша кількість опадів випадає на червень, найменша — на березень. Основна частина опадів (70 %) випадає в теплий період року, переважно у вигляді злив, які спричиняють полягання посівів, створення ґрунтової кірки і викликають водну ерозію ґрунтів.

Сніговий покрив нестійкий, середня висота його в період найбільшого нагромадження (лютий) досягає 3-6 см. Кількість днів зі сніговим покривом — 40-60. Промерзання ґрунту починається в перших числах грудня і становить 38-43 см. Максимальна глибина промерзання — 120—140 см, мінімальна — 10-20 см. Повне розмерзання ґрунту спостерігається у середині березня.

Відносна вологість повітря за рік дорівнює 60-70 відсотків, яка в теплий період зменшується до 40 відсотків.

 

Рельєф земель на яких розташована громада рівнинно-хвилястий. В геоморфологічному відношенні територія знаходиться, в основному, на первинно акумулятивній рівнині Причорноморської низовини.

Природна рослинність на території громади лишилася на схилах, днищах балок та на незначних ділянках заплав річки, що використовуються як пасовища. Трав'яний покрив на схилах дуже зріджений і не завжди уберігає від ерозії.

Населення громади становить 8613 чоловік, у тому числі дітей дошкільного віку 537, шкільного віку 854.

Життєдіяльність територіальної громади визначається такими напрямками:

- Розташування;

- Екологія;

- Приватне підприємництво;

- Сільське господарство;

- Садівництво;

- Соціальна сфера.

Дані напрямки вказують на можливості здійснення подальшого економічного розвитку.

Економічний потенціал громади

На території, яку охоплює громада зареєстровано 92 юридичні особи (відокремлених підрозділів), 211 фізичних осіб-підприємців та 53 фермерських господарства.

На території громади знаходиться електростанція, джерелом якої є сонячна енергія (майданчик №1, №2), власник ТОВ «ВОСХОД СОЛАР», загальна площа становить 107,9749 га. На цей час електростанція знаходиться в стадії реконструкції та не генерує.

Водночас функціонують 9 найбільших бюджетоутворюючих підприємств: ПСП «Василівка», ПрАТ «Березанський», ТОФ АФ «Матіясове», фірма «Мрія», Березанський хлібзавод, ТОВ Санпро Трейдінгс, ТОВ «Петровського», ПСП «Фрегат», СТОВ «Маяк».

Домінуюча частина населення зайнята в сільському господарстві та у переробці його продукції.

Торгівельні послуги надають 159 функціонуючих торгових точок, у тому числі 59 магазинів, 2-АЗС, 3 аптеки, та 4 заклади громадського харчування.

Автомобільний транспорт займає одну з провідних ролей, як у внутрішніх так і в зовнішніх зв’язках громади. На території адміністративного центру громади розміщена автостанція. Налагоджені внутрішньо-пасажирські перевезення між населеними пунктами об’єднаної громади. Всі дороги до населених пунктів забезпечено твердим покриттям. Транспортне сполучення забезпечує доступність до центра громади та обласного центра міста Миколаїв.

Через територіальну громаду проходить дорога державного значення Одеса-Новоазовськ, що дає можливість зручного сполучення з обласним центром містом Миколаїв та з містом Одеса.

Вулично-дорожня мережа нараховує 146,443 км, у тому числі 68,9 км дороги загального користування місцевого значення, із них 13,1 км покрито асфальтом, 36 км жорствою, та 77,543 км дороги комунальної власності, з них 44,839 км покрито асфальтом, 27,51 км жорствою.

 

Інформація щодо закладів соціальної сфери громади:

Кількість закладів, що утримуються за рахунок бюджету органів місцевого самоврядування

у тому числі:

 

  • загальноосвітніх навчальних закладів I—III ступеня

3

  • загальноосвітніх навчальних закладів I—II ступеня
  • загальноосвітніх навчальних закладів I ступеня

1

 

1

  • дошкільних навчальних закладів

6

  • сільських будинків культури
  • сільський клуб
  • пристосованих сільських клубів
  • бібліотечних філій районної бібліотеки
  • музична школа

3

 

1

2

 

5

1

  • стадіон

1

  • міні-футбольне поле
  • футбольне поле
  • волейбольний майданчик
  • дитячих майданчиків

1

1

 

1

5

 

  • фельдшерсько-акушерських пунктів

2

  • амбулаторій

2

  • фельдшерських пунктів

5

 

 

На території громади функціонують: 5 благодійних установ (церкви), працюють філії відділення КБ «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укрпошта», ПАТ «Укртелеком».

 

 

Фінансово-бюджетна ситуація об’єднаної територіальної громади

Обсяг доходів селищного бюджету (план на 2018 рік) громади становить 56692,390 тис. грн., у тому числі:

  • доходи без урахування трансфертів з державного бюджету (згідно ст.. 64 Бюджетного кодексу України) -29677,490 тис. грн..,
  • базова дотація – 2036,500 тис. грн..,
  • освітня субвенція – 14329,100 тис. грн..,
  • медична субвенція -6451,000 тис. грн.,
  • додаткова дотація – 4198,300 тис. грн..

 

Плановий обсяг видатків селищного бюджету громади становить 56692,390 тис. грн..

Баланс фінансових ресурсів селищного бюджету: 1749,000 тис. грн..

Плановий обсяг бюджету розвитку на 2018 рік 1749,000 тис. грн..

 

SWOT – аналіз громади

Сильні сторони

Слабкі сторони

 

  • Вигідне географічне розташування з близькістю до моря, ;
  • Розвинене сільсько – господарське виробництво;

 

  • Можливості для розвитку малого та середнього бізнесу ;
  • Відсутність екологічно - небезпечних підприємств;
  • Наявність історичних пам’яток;
  • Туристичний та рекреаційний потенціал

 

  • Відсутність промислових підприємств;
  • Відсутність робочий місць;
  • Низький обсяг залучених інвестицій;
  • Зношеність мережі комунального господарства;
  • Неналежна якість дорожнього покриття між населеними пунктами громади;
  • Низькі доходи населення;
  • Недостатня інформованість про можливості громади;
  • Низький рівень самоорганізації населення;
  • Проблеми змістовного дозвілля молоді в тому числі спортивного – відсутність сучасного спортивного комплексу

Можливості

Загрози

  • Розумний розподіл та використання земельних ділянок;
  • Оновлення генплану ОТГ;
  • Осучаснення надання адміністративних послуг;
  • Розвиток відновлювальної та нетрадиційної енергетики;
  • Розвиток сфери комунальних послуг;
  • Розроблення туристично привабливої інфраструктури в природних зонах рекреації та біля архітектурно – історичних об’єктів;
  • Розвиток позашкільних закладів;
  • Фестивальний рух, конкурси, свята.
  • Відтік молоді у пошуках роботи;
  • Несприятливий бізнес – клімат в Україні;
  • Недосконалість законодавства

 

SWOT-аналіз громади демонструє перевагу сильних сторін на слабкими, перевагу можливостей над загрозами

 

3. ЦІЛІ ТА ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ БЕРЕЗАНСЬКОЇ

ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

 

3.1. Основні цілі розвитку громади

Для ефективного розвитку громади необхідно чітко визначити головні цілі, яким необхідно слідувати для досягнення бажаного рівня розвитку.

До основних цілей розвитку Брезанської ОТГ можна віднести:

    1. Стійке економічне зростання ОТГ;
    2. Висока якість життя людини;
    3. Збереження та розвиток сільської території.

Дані цілі узагальнюють всі першочергові потреби розвитку сільської громади та є орієнтирами розвитку не лише на короткостроковий період, а й на довгострокову перспективу.

Досягнення намічених цілей дозволить створити умови для економічного та соціального розвитку громади в цілому та всіх її складових.

Нестабільність економічної системи є актуальною проблемою для всієї України. Але для сільських територій дане питання стоїть особливо гостро через відсутність механізмів диверсифікації можливих ризиків. Сільські мешканці мають менший вибір з працевлаштування, менший рівень доходів, значно нижчий рівень доступності фінансово-кредитних ресурсів та ряд інших проблем.

Для стійкого економічного зростання громади необхідно:

  • створити умови для розвитку малого та середнього підприємництва у всіх сферах економіки;
  • забезпечити енергетичну безпеку підприємств, установ та організацій, домогосподарств;
  • створити умови для розвитку туристичної галузі, зокрема зеленого та екотуризму;
  • вжити заходи для підвищення рівня зайнятості населення.

Якість життя на селі за останні десятиліття значно знизився в порівнянні з якістю життя міського населення. Сюди можна віднести і занепад медичної галузі через відсутність кваліфікованих кадрів, що не бажають працювати на селі; відсутність умов для розвитку фізичної культури; недоступність ряду соціальних послуг (кінотеатри, прокати техніки, мережі супермаркетів з нижчим рівнем цін, низький рівень доступності до мережі ІНТЕРНЕТУ в віддалених селах)і т.д.

Для забезпечення високого рівня життя населення мешканців громади потрібно виконати наступні заходи:

  • підвищити екологічну безпеку та створити умови для збереження навколишнього середовища;
  • сприяти популяризації здорового способу життя мешканців громади;
  • забезпечити розвиток культурного та духовного середовища для гармонійного розвитку людини;
  • заохочувати населення до підвищення соціальної активності та самосвідомості.

Сільські території, а саме об’єднані територіальні громади, є значним потенціалом розвитку України. Це можна спостерігати на прикладі цілого ряду країн, що обрали шлях децентралізації. Для нашої країни це є рішучим кроком на шляху до розвинутого європейського суспільства. Збереження та розвиток сільських територій може стати необхідним поштовхом для реалізації мети. За весь період незалежності колишні сільські ради залишалися один на один зі своїми проблемами, що з кожним роком лише поглиблювалися. Для забезпечення даної цілі розвитку громади необхідно створити умови для комплексного розвитку територій в інтересах населення та забезпечити його якісними житлово-комунальними послугами.

 

3.2. Пріоритетні напрямки розвитку громади на 2018 – 2019 роки

 

Всі визначені цілі є досить значними для розвитку Березанської ОТГ, але для більш чіткого бачення необхідно виокремити основні пріоритетні напрямки розвитку громади на 2018 – 2019 роки. До них можна віднести:

  1. Створення нових та модернізація існуючих підприємств
  2. Створення умов для пріоритетного розвитку малого та середнього підприємництва
  3. Розвиток туристичної індустрії
  4. Збереження навколишнього природного середовища
  5. Розбудова системи «освіта впродовж життя»
  6. Забезпечення здорового способу життя людини
  7. Забезпечення населення якісними житлово-комунальними послугами
  8. Розвиток культурного і духовного середовища, забезпечення патріотичного виховання населення
  9. Підвищення рівня зайнятості сільського населення.
  10. Комплексний розвиток території в інтересах територіальної громади.

 

4. ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ БЕРЕЗАНСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2018-2019 РОКИ

Відповідно до визначених цілей розвитку громади варто виокремити конкретні завдання, що можуть бути виконані в короткостроковому періоді.

Реалізаціє Плану передбачається здійснювати з 2018 до 2020 року.

Пріорітети

Заходи

Строк виконання

Відповідальні виконавці

Джерела фінансування

Ціль 1. Стійке економічне зростання ОТГ

 

1.1. Створення нових та модернізація існуючих підприємств

1.1.1. Розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

кошти підприємств

1.1.2. Покращення управління енергетичними ресурсами та розвиток альтернативної енергетики

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

кошти підприємств

1.1.3. Забезпечення енергонезалежності громади

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

кошти підприємств

1.2. Створення умов для пріоритетного розвитку малого та середнього підприємництва

1.2.1. Розвиток інфраструктури з підтримки підприємництва

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Селищний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

1.2.2. Сприяння щодо підготовки та перепідготовки кваліфікованих кадрів малого бізнесу

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Джерела, не заборонені чинним законодавством

1.2.4.Сприяння створенню суб’єктами малого підприємництва нових робочих місць шляхом зменшення їм ставок єдиного податку

2018 - 2019

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Коштів не потребує

1.3. Розвиток туристичної індустрії

1.3.1.Сприяння розвитку сільського (зеленого) туризму

 

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Джерела, не заборонені чинним законодавством

1.3.2.Створення та обладнання пляжних зон

2018 - 2019

Загальний відділ Березанської селищної ради

Селищний бюджет

1.3.3.Участь у організації та проведенні масових фестивальних заходів

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Джерела, не заборонені чинним законодавством

1.3.4. Популяризація туристичного потенціалу громади

 

 

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Джерела, не заборонені чинним законодавством

Ціль 2. Висока якість життя людини

 

 

2.1.1. Розвиток екологічної освіти, формування екологічного світогляду

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Джерела, не заборонені чинним законодавством

2.1. Збереження навколишнього природного середовища

2.1.2. Покращення стану рекреаційних та курортних зон, очищення територій природних рекреаційних зон та територій навколо населених пунктів, створення нових та благоустрій існуючих територій для відпочинку

 

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою , відділ комунальної власності та земельних відносин Березанської селищної ради

 

2018 - 2019

 

Селищний бюджет, кошти підприємств, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.1.3.Поліпшення екологічного стану навколишнього природного середовища

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою , відділ комунальної власності та земельних відносин Березанської селищної ради

Селищний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.1.4. Будівництво, реконструкція і капітальний ремонт водопровідних та каналізаційних очисних мереж та споруд

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою , відділ комунальної власності та земельних відносин Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.1.5. Створення сучасної системи управління відходами

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Кошти підприємств

2.1.6. Впровадження нових сучасних технологій у сфері збору, сортування, транспортування та переробки відходів

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Кошти підприємств

2.2. Розбудова системи «освіта впродовж життя»

2.2.1. Задоволення потреби у здобутті дошкільної освіти дітьми раннього віку, а також забезпечення стовідсоткового охоплення суспільною дошкільною освітою дітей 5-річного віку

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

2.2.2. Оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

2.2.3. Забезпечення навчальних закладів сучасною комп’ютерною технікою, інформатизація освітніх послуг, використання комп’ютерних технологій у навчально-виховному процесі.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.3. Забезпечення здорового способу життя людини

2.2.4. Модернізація матеріально-технічної бази дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів шляхом забезпечення сучасним обладнанням, меблями та інвентарем.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.2.5. Будівництво та проведення реконструкції і капітального ремонту будівель, зокрема їх дахів, систем комунікацій, котелень, обладнання, термоса- нація, модернізація - дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів.

 

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я, сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.2.6. Підтримка діяльності молодіжних і дитячих громадських організацій, органів учнівського та студентського самоврядування

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.3.1. Забезпечення ефективних форм і методів фізкультурно-спортивної діяльності та розвиток видів спорту з урахуванням місцевих особливостей і економічних факторів

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

2.3.2. Будівництво нових та реконструкція існуючих спортивних об’єктів, розширення мережі спортивних комплексів, поповнення їх матеріальної бази.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.3.3. Забезпеченість закладів охорони здоров'я, які надають первинну медичну допомогу, відповідним обладнанням, транспортними засобами та кадрами

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.3.4. Будівництво нових сучасних медичних амбулаторій, та проведення реконструкції, капітального ремонту будівель, зокрема їх дахів, систем комунікацій, котелень, інноваційне обладнання закладів охорони здоров'я

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.3.5. Включення людей з особливими потребами в активне життя та створення їм безперешкодного доступу до об’єктів інфраструктури

2018 - 2019

Відділ соціального захисту, сім’ї, дітей та молоді, Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

2.3.6. Медична та санітарно-гігієнічна просвіта населення в сфері охорони репродуктивного здоров'я.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Коштів не потребує

2.3.7. Розвиток фізичної культури та спорту серед різних вікових груп населення.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.3.8. Подолання дитячої бездоглядності та безпритульності, підтримка сімей з дітьми. Організація роботи дитячих оздоровчих таборів.

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я, відділ соціального захисту, сім’ї, дітей та молоді Березанської селищної ради

Селищний бюджет

2.3.9. Створення належних умов праці медичних та педагогічних працівників

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.4. Забезпечення населення якісними житлово-комунальними послугами

2.4.1. Забезпечення населення якісною питною водою (реконструкція, капітальний ремонт водопровідних мереж та споруд, будівництво бювету)

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.4.2. Підвищення енергоефективності житлово-комунального господарства і закладів соціальної сфери.

 

2018 - 2019

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.4.3. Будівництво, реконструкція та технічне переоснащення системи електропостачання та вуличного освітлення (з використанням сучасних світлодіодних ламп, сонячних панелей ).

 

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

 

2.4.4. Термомодернізація (термосанасія) будівель(термоізоляція зовнішніх стін, утеплення покрівлі, заміна вікон та вхідних дверей будівлі) на об’єктах соціальної і житлово-комунальної сфери

 

2018 - 2019

 

 

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

 

2.4.5.Впровадження електричного опалення та альтернативних джерел енергії на об’єктах соціальної і житлово-комунальної сфери

 

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.4.6. Придбання спецтехніки для вивезення та утилізації побутових відходів, благоустрою території, поточних ремонтів доріг, обслуговування систем водопостачання та водовідведення, вуличного освітлення

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

2.4.7. Забезпечення закладів охорони здоров’я та освіти сучасним інноваційним обладнанням (орг.технікою)

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет, інші джерела, не заборонені чинним законодавством

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.5.Розвиток культурного і духовного середовища, забезпечення патріотичного виховання населення

2.5.1. Реконструкція та капітальні ремонти закладів культури і мистецтва їх технічне переоснащення

2018 - 2019

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

 

 

 

2.5.2. Модернізація мережі бібліотек шляхом інформатизації та використання їх ресурсу для створення мережі розширених центрів надання культурних, освітніх та інших послуг (міні-кінотеатри, доступ до Інтернету, семінари та навчання)

2018 - 2019

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

2.5.3. Збереження і розвиток історико-культурної та духовної спадщини,створення умов для патріотичного виховання населення

 

2018 - 2019

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

 

 

2.5.4. Збереження народних традицій і фольклору, розвиток народної творчості, відродження художніх промислів (організація проведення фестивалів)

 

2018 - 2019

 

Відділ освіти, культури, молоді та спорту і охорони здоров’я Березанської селищної ради

Селищний бюджет

Ціль 3. Збереження та розвиток територій

 

 

3.1. Підвищення рівня зайнятості сільського населення.

3.1.1. Підтримка нетрадиційних видів бізнесу, фермерства та сприяння самозайнятості населення

2018 - 2019

 

Відділ комунальної власності та земельних відносин Березанської селищної ради

Селищний бюджет

 

3.1.2. Підтримка виробництва органічної продукції та екологічно чистих продуктів

2018 - 2019

 

Відділ комунальної власності та земельних відносин Березанської селищної ради

Селищний бюджет

3.2. Комплексний розвиток територій в інтересах територіальних громад

3.2.1.Підтримка взаємодії громад з метою вирішення спільних проблем

2018 - 2019

 

Виконавчий комітет Березанської селищної ради

Селищний бюджет

3.2.2. Формування механізмів залучення мешканців для вирішення місцевих проблем, сприяння створенню органів самоорганізації населення, покращення доступу до публічної інформації

2018 - 2019

 

Загальний відділ Березанської селищної ради

Селищний бюджет

 

3.2.3.Будівництво, капітальний та поточний ремонти доріг.

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

3.2.4. Співфінансування будівництва, капітального, поточного ремонту доріг обласного та загальнодержавного значення.

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

3.2.5. Підвищення рівня благоустрою та комунального обслуговування населених пунктів громади

 

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

3.2.6.Поліпшення житлових і соціально-побутових умов для жителів громади

2018 - 2019

 

Загальний відділ Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

 

3.2.7. Розвиток системи надання соціальних послуг сільському населенню з урахуванням потреб осіб похилого віку, самотніх осіб, ветеранів війни та праці, інвалідів.

2018 - 2019

 

Відділ соціального захисту, сім’ї дітей та молоді

Селищний бюджет

3.2.8. Реконструкція та капітальний ремонт житлового фонду із застосуванням енергозберігаючих технологій.

 

2018 - 2019

 

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

3.2.9. Благоустрій населених пунктів.

2018 - 2019

 

Сектор житлово-комунального господарства та благоустрою Березанської селищної ради

Селищний бюджет

3.2.10. Забезпечення розробки схем планування територій та генеральних планів населених пунктів громади.

2018 - 2019

 

Відділ комунальної власності та земельних відносин

Селищний бюджет, державний бюджет

 

Розвиток інфраструктури сіл

2018 - 2019

 

Сектор соціально-економічного розвитку та інвестицій Березанської селищної ради

Селищний бюджет, державний бюджет

 

5. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ БЕРЕЗАНСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2018-2019 РОКИ

Реалізація проектів розвитку Березанської об’єднаної територіальної громади здійснюватиметься за рахунок фінансування з наступних джерел:

1. Кошти державного бюджету, у тому числі за рахунок надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

2. Кошти Державного фонду регіонального розвитку.

3. Кошти місцевого бюджету.

4. Інші джерела фінансування.

6. МОНІТОРІНГ ТА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПЛАНУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ БЕРЕЗАНСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ НА 2018-2019 РОКИ

Для об’єктивної оцінки результативності реалізації Плану необхідно ввести ряд індикаторів, що могли б візуалізувати отримані результати. Дані індикатори не є цілком об’єктивними, та за умов обмеженості джерел отримання інформації залишаються найбільш доступними.

Відповідно до вищезазначених завдань реалізації плану індикаторами результативності будуть:

- активізація робіт з залучення коштів міжнародної технічної допомоги та благодійних фондів для реалізації соціально-економічних проектів;

- забезпечення населених пунктів громади містобудівною документацією, що дасть можливість поліпшити інвестиційну ситуацію та визначити перспективи розвитку територій;

- проведення інвентаризації наявного матеріально-технічного і ресурсного потенціалу та розроблення пропозицій щодо можливостей ширшого його використання;

- формування активного бізнес-середовища та громадянської свідомості підприємців;

- забезпечення сталого функціонування та розвитку житлово-комунального господарства;

- активне впровадження енергозберігаючих та інноваційних технологій, засобів обліку і регулювання споживання тепла, газу та електроенергії;

- оптимізація мережі освітніх закладів;

- зниження рівня поширення негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі;

- сприяння розвитку інфраструктури, поліпшення стану доріг;

- поліпшення благоустрою населених пунктів;

- рівень безробіття;

- обсяг економії енергоресурсів;

- кількість відремонтованих, реконструйованих та новостворених об’єктів інфраструктури;

- кількість людей, що отримують соціальні послуги;

- кількість проведених спортивних заходів;

- кількість проведених мистецьких заходів.

Також для проведення моніторингу застосовуються показники соціально-економічного розвитку. Відстеження динаміки відповідних індикаторів та показників соціально- економічного розвитку дозволять чітко відслідковувати ефективність реалізації плану. Моніторинг проводиться за підсумками року. Результати моніторингу оприлюднюються на офіційному сайті Березанської селищної ради ОТГ. Звіт про реалізацію плану заслуховується на сесії Березанської селищної ради ОТГ. Контроль за реалізацію плану покладається на Березанську селищну раду ОТГ, виконавчий комітет, депутатів.

 

 

 

 

 

 

Категорія: 2018 | Додав: berezanselrada
Переглядів: 255 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
ПОГОДА
Block title
Block content