Понеділок, 06.05.2024, 22:45

Березанська селищна рада

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Рішення сесії » 2018

ПРОГНОЗ на 2019 - 2020 рр. до проекту рішення Березанської селищної ради (селищний бюджет)
15.01.2018, 18:46

ПРОГНОЗ

селищного бюджету Березанської селищної ради

на 2019–2020 роки

 

І. Загальна частина

 

Метою прогнозу є створення дієвого механізму управління бюджетним процесом, встановлення зв’язку між стратегічними цілями та можливостями селищного бюджету у середньостроковій перспективі, забезпечення прозорості, передбачуваності та послідовності бюджетної політики на селищному рівні.

 

Основними принципами, на яких базується середньострокове бюджетне прогнозування: забезпечення стабільності, результативності, відкритості, паритетності, стійкості та збалансованості районного бюджету, ефективне використання бюджетних коштів, співробітництво та сталий розвиток нової моделі податково-бюджетної політики в середньостроковій перспективі, яка направлена на децентралізацію владних повноважень.

 

Основними завданнями бюджетної політики селищного бюджету на середньострокову перспективу є:

забезпечення збалансованості та стійкості бюджетної системи шляхом встановлення взаємозв’язку між стратегічними цілями та можливостями бюджету у середньостроковій перспективі;

активізація надходжень податків і зборів до селищного бюджету;

підвищення ефективності управління бюджетними коштами шляхом програмно-цільового методу бюджетування та подальшої оптимізації та концентрації бюджетних коштів;

підвищення результативності та ефективності бюджетних видатків, посилення бюджетної дисципліни та контролю за витратами бюджету;

збільшення інвестиційного ресурсу селищного бюджету;

забезпечення оптимального податкового навантаження та виконання гарантованих державою соціальних зобов’язань;

посилення бюджетної дисципліни та контролю за витратами бюджету.

 

Прогноз селищного бюджету на 2019-2020 роки ґрунтується на положеннях і завданнях,визначених Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року.

 

Прогноз направлений на зміцнення ресурсної бази селищного бюджету, забезпечення ефективного використання бюджетних коштів, надання якісних послуг бюджетними установами, які направлено на забезпечення життєдіяльності людини в регіоні.

 

На період до 2020 року фінансування видатків селищного бюджету та місцевих програм здійснюватиметься в межах фінансового ресурсу бюджетних коштів з урахуванням реалізації ефективної державної регіональної політики. В цих умовах визначальним стане ефективне управління фінансовим ресурсом та його спрямування на основі їх пріоритетності та оцінки ступеня досягнення очікуваних результатів.

Прогнозні показники видатків селищного бюджету на 2019–2020 роки розроблено з урахуванням визначених індексів споживчих цін, перспективи збільшення обсягу власних надходжень бюджетних установ.

Метою соціально-економічної політики на 2019-2020 роки є створення спроможності регіону до залучення стратегічних інвестицій, сприяння диверсифікації структури економіки через розвиток високотехнологічного сільськогосподарського виробництва, малого і середнього бізнесу, внутрішнього туризму, впровадження енергозберігаючих технологій та як наслідок - вирівнювання економічних та соціальних диспропорцій.

 

Програма складається із чотирьох напрямів, а саме:

    1. Створення нових та модернізація існуючих підприємств реального сектору економіки, що включає зокрема розвиток логістично-транспортного потенціалу, модернізацію та розвиток високотехнологічного промислового та сільськогосподарського виробництва, забезпечення енергетичними ресурсами селищної ради.
    2. Зростання конкурентоспроможності економіки селищної ради через формування перспективних можливостей просування на міжнародний ринок їх продукції.
    3. Створення умов для пріоритетного розвитку малого та середнього підприємництва через стимулювання традиційних та новітніх видів бізнесу.
    4. Розвиток туристичної індустрії шляхом створення туристичних продуктів, популяризації туристичного потенціалу громади та розвитку рекреаційно-туристичних територій.

 

Визначені пріоритети відповідають державним пріоритетам та враховують першочерговість вирішення найактуальніших проблем селищної ради.

 

У бюджетній сфері основним завданням залишатиметься:

застосування прозорих принципів оптимізації витрат у рамках чинного законодавства;

проведення оптимізації та концентрації бюджетних витрат.

 

Податково-бюджетна політика у середньостроковій перспективі здійснюватиметься на основі положень Бюджетного кодексу України та Податкового кодексу України, що передбачає поступове зниження податкового навантаження на суб’єктів господарювання, децентралізацію бюджетних ресурсів, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, відповідальності всіх учасників бюджетного процесу тощо.

 

Основними результатами, яких планується досягти, є:

бюджетна автономія селищного бюджету та підвищення його фінансової самостійності;

зростання дохідної бази селищного бюджету;

децентралізація видаткових повноважень у соціально-культурній сфері та чіткий розподіл компетенцій, сформований за принципом субсидіарності;

забезпечення ефективної взаємодії між державними органами, органами місцевого самоврядування, приватними суб’єктами господарювання та інститутами громадянського суспільства на засадах державно-приватного партнерства для забезпечення успішної реалізації проектів, спрямованих на розвиток регіональної інфраструктури, підвищення якості життя населення, покращення стану навколишнього природного середовища.

 

Індикативні показники соціально-економічного розвитку, які використовуються при складанні Прогнозу перспективи економічного і соціального розвитку Березанської селищної ради в 2019–2020 роках

 

Прогноз економічного і соціального розвитку Березанської селищної ради на 2019–2020 роки враховує соціально-економічну політику Уряду щодо істотного скорочення функцій адміністративного регулювання економіки, запровадження прозорих і єдиних правил для всіх суб’єктів економічної діяльності; активізації процесів модернізації виробництва, створення сприятливих умов для надходження інвестицій.

З метою мінімізації ризиків основою для розрахунку показників селищного бюджету на 2019-2020 роки обрано сценарій 1, а також враховано основні завдання бюджетної політики та бюджетного і податкового законодавства.

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: 2018 | Додав: berezanselrada
Переглядів: 281 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *:
Email:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
ПОГОДА
Block title
Block content